Faktorer at overveje forud for at få et lån

Man kan ikke tillade sig at gå ind for et lån bare sådan. Der er en masse faktorer at overveje, før du sætter dig selv i en irreversibel situation. Du er nødt til at huske, at når du sætter din underskrift på denne kontrakt, eller i det mindste efter den sædvanlige 3 dages respitperiode, er der ingen vej tilbage. Der er bundet til at være alvorlige konsekvenser, hvis du opdager, at du ikke kan tilbagebetale dit lån.

Generelt er lånemarkedet opdelt i sikrede og usikrede lån. Et sikret lån er normalt taget ud mod sikkerhedsstillelse. Processen med at erhverve denne form for lån er meget hurtigere især for dem, der har dårlig kredit historie og lav kreditværdighed. Da der allerede findes et materielt aktiv, der kan misligholdes, hvis lånet forbliver ulønnet, giver finansieringsinstitutterne meget lavere rentesatser for sikrede lån.

Men i tilfælde af din manglende evne til at betale, vil långiver overtage din ejendom. En usikrede lån på den anden side er normalt gives til folk, der har god kredit historie samt høj kredit score. Som et resultat, giver det mening at gå ind for et sikret lån.

Men, bare beslutte, om at vælge en sikret eller et usikkert lån er ikke nok; andre faktorer skal også tages i betragtning.

Rente: selv om dette er en af de vigtigste detaljer for vores beslutninger, bør du ikke blive blændet af fejlagtige reklamer. Du kan blive lobet af lav rente, men dette kan ikke føre til besparelser i lånets løbetid kan være længere. Hvis renten er rimelig i forhold til lånet sigt, så gå videre og underskrive disse papirer.

Lån løbetid: en masse af lån har faste vilkår, normalt 15, 20, 25 eller højst 30 år. Nogle långivere vil gøre det muligt for dig at ændre udtrykket, hvis de tror, du kan betale hele gælden ud inden for den halve tid. Men vær parat til at betale gebyrer og sanktioner for førtidig indfrielse i et sådant tilfælde. Spørg din bank, hvis de tilbyder muligheder for at betale dem tilbage tidligere eller senere, og hvordan ændringen vil påvirke din rente og månedlige betalinger.

Skjulte gebyrer: Kig gennem alle klausuler, før du underskriver kontrakten. Der kan være afgifter, du ikke er klar over, især for boliglån realkreditlån. Lav en liste over alle de ekstra gebyrer og bøder, som du måtte være forpligtet til at betale.

Flydende eller faste priser: Hvis du benyttede sig af en fast rente lån, så ved du præcis, hvor meget du vil betale hver måned. Chancerne er dine forældre havde en fast rente lån på deres første realkreditlån, fordi det var den eneste til rådighed for dem i løbet af deres tid. Som tiden gik, ting som den justerbare sats realkreditlån dukkede op på scenen.

Dette kaldes også et justerbart eller fleksibelt lån i nogle tilfælde, da renten varierer årligt eller kvartalsvis, afhængigt lån utan uc af vilkårene for lånet. Hvis du er heldig, kan de lave renter på markedet hjælpe dig med at spare en masse i form af renter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation