Hvornår skal du købe ny bil?

Køber du en bil med 190 hk og bruger den flittigt over 10 år, ja så har den altså ikke 190 hk mere. Biler bliver som alle andre maskiner slidt op ved brug, og selvom et tab af hestekræfter ikke spiller den store betydning i din daglige kørsel, andet end at den sløvere acceleration giver anledning til tilbageholdenhed ved overhaling, kan du ikke bruge samme bil for evigt.

Hvornår det er en god idé for dig at købe ny bil, kan du læse om her. Er du allerede ved at nå til dér, hvor din nuværende bil skal erstattes, kan du finde lån til bil online og tage den derfra.

Bedre vente på opgradering end lancering             

Ønsker du at købe en splinterny bil, er det altid en god idé at holde øje med, hvilke nye modeller indtræder på bilmarkedet hvornår. Du kan let falde for samme fristelse, der også gør sig gældende ved køb af for eksempel smartphones, nemlig at det er sjovest at have den nyeste model at prale med. Men du gør dig selv en bjørnetjeneste.

Men du gør dig selv en tjeneste i stedet at skele til modeller, der har været på markedet i et par år, som siden lanceringen er opgraderet visuelt og funktionelt. ”First movers” på et marked kan så let blive skuffede eller gå glip af forbedringer, mere tålmodige sjæle så høster.

Gør tilbudsjagt til dit projekt

For at vende tilbage til eksemplet med smartphones er bilforhandlere ikke spor anderledes fra detailforretninger, når det gælder tilbud. Gør det til en hobby at læse forhandleres tilbud jævnligt og sammenlign priser på biler. Når et tilbud falder inden for dit budget, så slå til. Husk i øvrigt muligheden for at låne. Lån 20000 billigt, hvis du mangler et ekstra skud cash til købet, men sæt dig ind i rentesatser og gebyrer for lånet.

Navigation